KAPSÜL EĞİTİM SİSTEMİMİZ

Eğitim programımızı, matematik ve fizik gibi temel bilim bileşenleri de dahil olmak üzere tüm öğrencilerimizin tüm alanlarda aldıkları bilgileri harmanlayabilecekleri “kapsül” formatlarında tasarladık.

 

Her kapsülde, öğrencilerimiz farklı farklı bileşenlerde edindikleri bilgileri bir arada kullanarak bir veya birden fazla projeyi hayata geçirmekte ve böylece öğrendikleri mühendislik bilgilerini hayata geçirmekteler.

 

Kapsül eğitim sistemimizin kuralları ve düzenlenmesi ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

Öğrencilerimize sunduğumuz kapsüllerimizin içeriklerini özet olarak aşağıda sunuyoruz.

 

COMA Kapsülü

(Computation and Analysis Capsule, Hesaplama ve Analiz)

Birinci sınıfın ilk dönemindeki COMA kapsülünde, öğrencilerimize temel mekanik konularını kapsayan fizik bileşeni; limit, türev ve integral konularını kapsayan matematik (kalkülüs) bileşeni; bilimsel hesaplamalarda yoğun şekilde kullanılan lineer cebir bileşeni ve temel programlama eğitimi verilen programlamaya giriş bileşeni içeriklerini uyum içerisinde sunuyoruz. Bu kapsül kapsamında öğrencilerimize 2019-2020 eğitim-öğretim yılında

 

ESD Kapsülü

(Electronic System Design Capsule, Elektronik Sistem Tasarımı)

Birinci sınıfın ikinci dönemindeki öğrencilerimize ESD kapsülünde temel elektrostatik ve magnetostatik bilgilerini içeren fizik bileşeni yanında vektörler, seriler, çoklu türev ve integral konularını kapsayan matematik (kalkülüs) bileşeni, temel analog elektrik devreleri ve bilgi iletimi tekniklerinin anlatıldığı devre teorisi bileşeni içeriklerini uyumlu şekilde sunuyoruz. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimiz uzaktan kumandalı araba sistemi tasarlayarak tüm bu derslerdeki bilgilerini harmanlamayı başardılar.

 

SAPA Kapsülü

(Signal Acquisition, Processing, and Analysis Capsule, Sinyal Toplama, İşleme ve Analizi Kapsülü)

Bu kapsülde öğrencilerimiz sinyal işleme alanında sinyaller, sistemler ve sinyal işleme konularına giriş yaparken, elektrik devreleri bileşeninde temel analog elektrik devreleri, yükselticiler, filtreler, osilatörler konularındaki bilgilerini genişletirler. Diferansiyel denklemler bileşeninde ise öğrencilerimiz her iki dersin konularını kavramak için gerekli yetenekleri kazanırlar. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimiz, sensör verilerinin bilgisayara aktarılması ve işlenmesi ve kablosuz EKG cihazının donanımın ve yazılımının tasarımını konu alan kapsamlı bir projeyi başarıyla hayata geçirdiler.

 

DSD Kapsülü  

(Digital System Design Capsule, Dijital Sistem Tasarımı Kapsülü) 

DSD kapsülünde, sayısal tasarım ve elektronik alt bileşenlerini kapsayan, öğrencilerin devre ve sistem tasarımı ve analizi yeteneklerini kazanmalarını amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz donanım betimleme dili (hardware description language, HDL) ve devre simülasyonu teknikleri konusunda yetkin hale gelirler. Bu kapsül kapsamında iki farklı seviyede proje tasarlanmıştır. İlk basamak projesi, transistörler ve diyotlar gibi elektronik devre elemanlarını kapsamakta, ikinci basamak ise FPGA ile sistem seviyesinde tasarımları kapsar.  2019-2020 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimiz ilk projelerinde tam-toplayıcı devre tasarımı yaptılar, ikinci projede ise giriş güvenlik sistemi tasarımı yaptılar.